• Bond Bug -02413


    • Merk:Airfix
    • Productcode: AF02413
    • Beschikbaar: Op voorraad

    • €13,99




    Handig om mee te bestellen

    Airfix Bond Bug 02413 - Schaal 1/32

    Voor een reeks voertuigen die slechts gedurende een periode van vier jaar in relatief kleine aantallen werden geproduceerd, zou er mogelijk geen opvallender en opvallender voertuig op de Britse wegen te vinden kunnen zijn dan de Bond Bug. Het idee achter de Bond Bug was om het tamelijk ingetogen imago van de driewielige voertuigen die na de oorlog in Groot-Brittannië werden geproduceerd, op te frissen en een leuke en sportieve make-over te geven, met als doel een aanzienlijk, voornamelijk jonger koperspubliek aan te trekken.

    De Bond Bug bleek een frisse wind in de autowereld te zijn, met zijn futuristische, bijna ruimtevaartuig-achtige, wigvormige verschijning, en trok zeker de aandacht van iedereen die er een zag. Specifiek gericht op een jonger publiek, werd de Bond Bug omschreven als 'De plezierauto die serieus werk doet', en met zijn opvallende mandarijnoranje afwerking met zwarte details was het zeker heel anders dan al het andere op de Britse wegen.

    Helaas, ondanks het feit dat de Bond Bug altijd met grote genegenheid werd bekeken, bleef het verkoopsucces uit en na een relatief korte productieperiode verliet de laatste Bug de fabriek in Tamworth in mei 1974. Sinds die datum is de driewieler, die beschikbaar was in elke kleur zolang het maar mandarijnoranje was, uitgegroeid tot een soort motorklassieker en zijn gerestaureerde exemplaren nu zeer gewild.

    Tags: Bond Bug -02413, AF02413, Auto's 1/32