• Lord Nelson’s HMS Victory Cross Section houten scheepsmodel 1:72 -20500


    • €229,00




    Doorkijkmodel van de HMS Victory. 1:72 Houten Modelbouwpakket

    Het nieuwe houten doorkijkmodel van het Engelse linieschip HMS Victory uit de 18e en 19e eeuw is een 1805 Trafalgar-editie modelbouwpakket op schaal 1:72, gericht op beginnende modelbouwers. Terwijl de modelbouwer dit museumwaardige modelschip in elkaar zet, krijgt hij/zij een voorproefje van hoe het leven aan boord was.

    EEN BEETJE GESCHIEDENIS VAN HET ENGELSE LINIESCHIP HMS VICTORY

    Het Britse linieschip HMS Victory staat bekend om zijn deelname in 1805 aan de Slag bij Trafalgar als vlaggenschip van admiraal Horatio Nelson tegen de Spaanse Armada. Destijds was het het grootste schip in de Britse Koninklijke Marine. Momenteel ligt het in een droogdok in de haven van Portsmouth (Hampshire) in Zuid-Engeland als museumstuk. Het Engelse schip HMS Victory blijft het vlaggenschip van de Tweede Zee Lord. Het is zelfs nog belangrijker omdat het het enige linieschip is dat tot op heden in omstandigheden trouw aan de originelen is bewaard gebleven.

    HMS Victory werd te water gelaten in 1765. De rest van de werkzaamheden, zoals de tuigage, de zeilen en de bewapening, onder andere, werden progressief voltooid tot in 1778 het Britse linieschip actief dienst kon doen.

    Twee jaar na zijn toewijzing aan het commando van HMS Victory nam Nelson deel aan de Slag bij Trafalgar, de meest beslissende van de Napoleontische Oorlogen, omdat het de Franse en Spaanse vloten beëindigde en het Verenigd Koninkrijk een maritieme suprematie bood die zou duren tot de Tweede Wereldoorlog. Echter, Nelson kreeg niet de kans om van zijn overwinning te leren, omdat hij tijdens de strijd stierf in een gevecht op korte afstand met de Redoutable, een groot Frans schip met 74 kanonnen. Vanaf de masttoppen van de Redoutable bereikte een schutter vervolgens Nelson.

    INHOUD VAN HET MODELBOUWPAKKET VAN HMS VICTORY LINIESCHIP

    Bouw uw schaalmodel van 1:72 van het HMS Victory doorkijkmodel, het model van het Engelse linieschip uit de 18e en 19e eeuw. Het bouwsysteem met valse kiel en frames geeft een gedetailleerd beeld van de assemblage van de miniatuur tot de constructie van het echte Britse schip. Dit doorkijkmodel stelt u in staat om diepgaand de constructie en structuur van de boot te onderzoeken, evenals het detail van zijn zes dekken.

    Vergelijkbare producten

    Tags: Lord Nelson’s HMS Victory Cross Section houten scheepsmodel 1:72 -20500, 20500, Schepen | Houtbouw