Faller - H0 Kasteel Bran - 130820

€599,99
  • Merk: Faller
  • Model: 130820
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Omschrijving

Faller H0 Kasteel Bran - 130820


Een uitdaging voor de echte modelbouwer. Het Faller Kasteel Bran is uniek in de modelspoorbouw wereld. Niet alleen is dit het grootste bouwpakket ooit door Faller gemaakt het is ook het mooiste.


Speciaal voor het 75 jarig jubileum komt Faller met dit nagenoeg op schaal nagemaakte kasteel Bran. Een kasteel waarvoor maar liefst 24 nieuwe gietmallen benodigd zijn. Dit maakt het dan ook meteen het duurste Faller bouwpakket ooit.


Een model, dat trouw is aan het origineel, van het in de 14e eeuw in de gemeente Bran in Transsylvanië, Roemenië, als verdedigingswerk gebouwde en later als koninklijk verblijf omgebouwde Törzburg.


De configuratie van de burcht met de onregelmatige plattegrond en het weelderige daklandschap ontstond door meerdere verbouwingen en uitbreidingen in de loop der eeuwen.


De binnenplaats met vakwerkelementen, aan de Noordzijde omsloten door de hoge vierkante hoofdtoren met lessenaarsdak en dakrijder, aan de Oostzijde door de hoofdwoning met dakterras en massieve buitenmuur van natuursteen en aan de Zuidkant door het poorthuis met wachthuisje en grote vrije trap naar het kasteel, een uitstekende trappentoren met kegeldak alsmede een aanbouw voor de parktoegang en als Zuidwestelijke afsluiting een batterijtoren met een daarop geplaatste ronde toren met kegeldak.


Het model is zowel geschikt voor inbouw als kasteel op een heuveltop als kasteel op een vlakte.


Het heden ten dage als museum gebruikte kasteel is nauw verbonden met de legende van de vampier graaf Dracula. Volgens de mythe gebruikte de historische persoon Vlad III, destijds heerser van het vorstendom Walachije en mogelijk de inspiratiebron voor Bram Stokers beroemde romanfiguur, het kasteel als woonhuis.- afmeting: Ø    490 X 325 X 415 mm
- schaal  1/87

Benodigdheden voor verlichting/ elektrotechniek :  

1 x  180667